Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, prin vocea Aniței-Maria Neacșu, șefa instituției, face precizări în contextul grevei generale a cadrelor didactice.

Declanşarea şi încetarea grevei se comunică de către organizatorii grevei inspectoratului teritorial de muncă în raza căruia îşi are sediul unitatea în care se declanşează greva, cu minimum 24 de ore înainte de declanşarea, respectiv în 24 de ore de la încetarea acesteia.

Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu al angajatului/lucrătorului, după caz, se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se menţin doar drepturile de asigurări de sănătate.

Perioada, cauzele de suspendare şi data încetării suspendării contractului individual de muncă se transmit cel târziu în ziua anterioară datei suspendării/încetării suspendării”, precizează inspectorul-șef al ITM Argeș, Anița-Maria Neacșu (foto), citând din legislația în domeniu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *