Autoritățile reiterează acum ceea ce au afirmat și la începutul lunii aprilie: Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești ar putea fi gata mai devreme decât termenul contractual: la finalul acestui an (2024), în condițiile în care termenul din contract este septembrie 2025.

Anunțul l-a făcut Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după o vizită pe șantier, la Nodul Rutier Bascov: „Antreprenorul a mobilizat pe întregul șantier aproximativ 1.057 de persoane și, având în vedere buna mobilizare a constructorului, țintim să finalizăm acest lot de autostradă mai devreme față de termenul contractual, fiind posibil chiar anul acesta”.

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș, continuă paralel cu râul Argeș și se termină la actuala centură a municipiului Pitești.

Contractul încheiat între constructorul Webuild (Italia) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prevede o perioadă de execuție de 48 de luni. Lucrările au început în septembrie 2021, iar termenul de finalizare este toamna anului 2025. Garanția lucrărilor: 120 de luni (10 ani). Valoarea contractului: 1,710 miliarde de lei plus TVA (fonduri europene nerambursabile).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *