Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești ar putea fi gata cu mult mai devreme decât termenul contractual. Există posibilitatea ca lucrările să se încheie la sfârșitul acestui an (2024), în condițiile în care termenul din contract este septembrie 2025.

Anunțul l-a făcut astăzi Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după o vizită pe șantier: „Șantier în avans față de grafic. Antreprenorul a mobilizat pe întregul șantier aproximativ 1.040 de persoane. Ritmul lucrărilor este unul bun, proiectul fiind chiar în avans față de grafic, iar dacă se menține, ar putea fi finalizat la sfârșitul acestui an”.

În urmă cu circa 10 zile, CNAIR anunța că stadiul fizic al lucrărilor ajunsese la peste 63%.

Amintim că încă din urmă cu aproape un an și Asociația Pro Infrastructură afirma că Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești poate fi gata înainte de termenul contractual. Termenul anticipat de Asociația Pro Infrastructură pentru încheierea lucrărilor era, însă, primăvara anului 2025 (aici subiectul pe larg).

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș, continuă paralel cu râul Argeș și se termină la actuala centură a municipiului Pitești.

Contractul încheiat între constructorul Webuild (Italia) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prevede o perioadă de execuție de 48 de luni. Lucrările au început în septembrie 2021, iar termenul de finalizare este toamna anului 2025. Garanția lucrărilor: 120 de luni (10 ani). Valoarea contractului: 1,710 miliarde de lei plus TVA (fonduri europene nerambursabile).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *