Viorel Turcu, fost fotbalist (atacant) din epoca de glorie a lui FC Argeș, a murit astăzi, 29 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

Potrivit lui Helmut Duckadam, bunul său prieten, care îl citează pe băiatul fostului fotbalist argeșean, Viorel Turcu ar fi murit în somn, în urma unui infarct.

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu a evoluat la FC Argeș între anii 1977 și 1982, perioadă în care a cucerit cu echipa alb-violetă un titlu de campion al României (în 1979). Avea să mai câștige alte două, cu Dinamo (în 1984) și Steaua (1987). A îmbrăcat și tricoul naționalei de fotbal a țării noastre.

Ulterior retragerii sale din activitatea de fotbalist, lui Viorel Turcu i-au fost amputate ambele picioare din cauza unui diabet.

Clubul FC Argeș a transmis un mesaj de condoleanțe: „Rămas bun, Viorel Turcu! Clubul FC Argeș deplânge trecerea în neființă a fostului mare atacant Viorel Turcu (60 de ani). ”Sultanul”, așa cum îi spuneau prietenii, a evoluat la echipa noastră în perioada 1977-1982, având o mare contribuție la cel de-al doilea titlu de campioană a României câștigat de FC Argeș în sezonul 1978-1979.

În cele 6 sezoane petrecute la Pitești, Turcu a bifat 86 de meciuri și a marcat 10 goluri. Fosta glorie alb-violetă mai are în palmares încă două titluri, unul cu Dinamo, iar altul cu Steaua București.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”

Și Federația Română de Fotbal transmite un mesaj de condoleanțe: „Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 60 de ani, a fostului internațional Viorel Turcu.

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu a jucat în cariera de profesionist, începând din 1977 și până când s-a retras, în 1992, la FC Argeș, Steaua, Dinamo, FC Olt Scornicești, UTA Arad, Nistrul Chișinău și Szarvasi Vasas.

A câștigat titlul în Liga 1 cu FC Argeș, Dinamo și Steaua și Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureștene. A adunat și 7 selecții pentru echipa națională, reușind să înscrie o dată.

Federația Română de Fotbal transmite condoleanțe celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
  • Doliu la FC Argeș

    FC Argeș deplânge trecerea în neființă a lui Dan Silvășanu, la vârsta de 76 de ani, în urm…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *