Câteva zeci de persoane (proprietari de săli de jocuri de noroc și angajați ai acestora) au protestat astăzi spontan, la orele prânzului, în Piața „Vasile Milea” din centrul Piteștiului, în fața sediului Instituției Prefectului Argeș.

Protestatarii au scandat „Vrem să muncim!”, în contextul în care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis ca în mai multe localități din Argeș, printre care și Pitești, să interzică activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Interdicția, vă reamintim, a fost hotărâtă de CJSU din cauza creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 și este valabilă începând din 14 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 14 zile.

O delegație a protestatarilor a fost primită de prefectul Emanuel Soare. Acesta le-a explicat reprezentanților protestatarilor că se așteaptă ca măsura să fie una temporară și, împreună cu celelalte măsuri impuse în Argeș, să își producă efectul, iar după scurgerea celor 14 zile activitatea și în sălile de jocuri de noroc să fie reluată în mod normal. De asemenea, prefectul i-a informat care sunt măsurile compensatorii de care pot beneficia lucrătorii din această industrie pe durata celor două săptămâni de suspendare a activității.

Protestul a fost unul pașnic, fără incidente. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *