Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și specialiști ai Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș au constatat că reprezentanții unui ocol silvic privat (Ocolul Silvic Codrii Verzi Pitești) au emis documente referitoare la exploatarea de masă lemnoasă fără ca acestea să corespundă cu exploatările realizate în fapt.

„În urma verificărilor privind legalitatea activităților de exploatare forestieră și a actelor de punere în valoare referitoare la acestea, s-a stabilit că reprezentanții instituției în cauză ar fi întocmit în mod fictiv 3 acte de punere în valoare, folosite pentru justificarea provenienței materialelor lemnoase, fără ca acestea să corespundă locului de unde a fost realizată exploatarea forestieră, în beneficiul unei societăți comerciale cu sediul în comuna Vulturești.

A fost deschis un dosar penal referitor la întocmirea de către tehnicianul silvic din cadrul ocolului silvic în cauză a celor trei acte de punere în valoare care nu corespund realității.

Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

De asemenea, după verificările făcute la firma care a folosit documentele, au fost date sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, ca urmare a expedierii în baza respectivelor documente de proveniență a cantității totale de 296,50 de mc de lemne de foc, din speciile fag, carpen, anin negru și plop.

Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, având o valoare de 49.392,68 de lei. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *