Modelul declarației unice și termenul anual pentru depunerea formularului la Fisc vor fi modificate. Schimbările sunt prevăzute într-un proiect de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

În ceea ce privește modelul declarației unice, acesta va fi modificat prin introducerea, printre altele, a două secțiuni pentru stabilirea și declararea obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care au beneficiat în anul 2020 de indemnizații de sprijin de la stat.

În ceea ce privește termenul anual pentru depunerea formularului, acesta va fi schimbat: în loc de 15 martie va fi 25 mai. 25 mai va fi și noul termen pentru plata taxelor aferente veniturilor obținute în anul precedent.

Amintim că declarația unică trebuie depusă la administrațiile fiscale de persoanele fizice autorizate (PFA-uri) și alte persoane care obțin venituri din profesii liberale, dividende sau chirii.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul ANAF, aici (proiectul de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului 212 ”Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *