O echipă a Serviciului Control al SC Apă Canal 2000 SA a găsit astăzi nereguli la un restaurant din Piteşti – zona Fraţii Goleşti. Pe lângă branşamentul de apă contorizat, care face obiectul contractului de furnizare încheiat cu operatorul, restaurantul avea și un branşament de apă necontorizat, funcţional, amplasat înainte de apometru, „reprezentând lucrare clandestină de ocolire a contorului, prin care era fraudat consumul de apă”, potrivit societății Apă Canal.

Procedura prin care a fost descoperit furtul de apă a constat în analizarea consumului înregistrat de restaurant, prin comparatie cu alţi utilizatori cu obiect de activitate similar.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat – la solicitarea operatorului păgubit – un echipaj de poliție.

„Operatorul SC Apă Canal 2000 SA a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (…), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, ţinând cont de obiectul activităţii desfăşurate de agentul economic. De asemenea, agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului clandestin”, precizează SC Apă Canal 2000 SA Pitești. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *