Zona montană înaltă a județului Argeș (la altitudini de peste 1.700 de metri) va intra la miezul nopții sub cod galben de ninsori. Se va depune strat de zăpadă, strat care pe alocuri va depăși 10 cm. Avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie va fi valabilă până mâine, 20 noiembrie, la ora 10:00.

Este ora la care va intra în vigoare o altă avertizare, de precipitații moderate cantitativ, polei, ninsori și intensificări ale vântului. Este vizat și județul Argeș.

Avertizare meteo, interval de valabilitate 20 noiembrie, ora 10:00 – 21 noiembrie, ora 20:00

În perioada menționată, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în sud (inclusiv în Argeș) și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane.

În jumătatea de nord a Moldovei vor fi intervale de timp în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și perioade cu precipitații mixte, care vor determina depuneri de polei.

Local în Carpații Orientali și pe alocuri și în zona montană înaltă din restul țării va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei de luni și pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60…70 km/h.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *