Accident de muncă mortal, cu puține minute în urmă, într-o pădure din comuna argeșeană Stoenești, satul Slobozia. Un bărbat de 50 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu un tractor. Bărbatul lucra la o exploatare forestieră și era din comuna Albeștii de Muscel.

Tractorul a fost îndepărtat cu ajutorul unui buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stoenești, dar bărbatul avea leziuni incompatibile cu viața. Decesul a fost constatat de echipajul SMURD sosit la fața locului.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Câmpulung au declanșat o anchetă, fiind sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș.

Poliția Argeș informează: „În ziua de 18 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat care conducea un tractor la o exploatare forestieră, pe raza localității Stoenești, ar fi fost surprins sub acesta și accidentat.

La fața locului au fost direcționați polițiștii din Rucăr, care au stabilit că cele sesizate se confirmă. Din păcate, a fost declarat decesul bărbatului, în vârstă de 50 de ani, din Albeștii de Muscel.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Câmpulung. În cauză va fi întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, precum și pentru neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă (potrivit articolelor 192, 349 și 350 din Codul Penal), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

A fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș”.

Un incident mortal asemănător, dar nu accident de muncă, s-a produs ieri în comuna argeșeană Cicănești (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *