Chiar dacă a pierdut surse importante de venit (de exemplu, nu mai este președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului), Adrian Miuțescu a economisit sume importante și în acest an.

Deputatul de Argeș (fost membru PNL, devenit reprezentant al Forței Drepte) și-a deschis în 2022 două noi depozite bancare la Banca Transilvania: unul de 125.000 de lei și un altul de 150.000 de lei.

În total, parlamentarul argeșean are în bănci economii de peste 1.000.000 de lei (click pe imagine pentru vizualizare):

2021 a fost cel mai bun an pentru Adrian Miuțescu din punct de vedere financiar. Anul trecut, a făcut cea mai mare economie la bancă de până acum: 500.000 de lei, tot la Banca Transilvania – Curtea de Argeș.

A fost anul în care, ca membru PNL, Miuțescu a avut venituri importante ca președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, ca membru al Comitetului interministerial de finanțări de la EximBank și ca membru în Consiliul de Administrație al Romaero, funcții pe care le-a pierdut odată cu intrarea sa în dizgrația noii conduceri liberale.

Dar chiar și rămas doar deputat (cu o indemnizație anuală de 131.412 lei), Adrian Miuțescu a reușit și în acest an să depună sume consistente la bancă. La venituri încasate anul trecut, în plus față de indemnizația de parlamentar, Miuțescu a mai precizat în declarația lui de avere 50.000 de lei care i-au fost restituiți de către Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit legii, cu titlu de contribuție la campania electorală a alegerilor parlamentare din 2020.

Tot în 2021, soția deputatului, Mihaela Miuțescu, a încasat 30.468 de lei din pensie și 38.904 lei din indemnizația primită conform decretului-lege 118 din anul 1990.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.