Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, dosar aflat sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul anilor 2018 și 2019, un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna argeșeană Budeasa, administrator la două societăți cu sediul în Pitești, ambele având ca obiect de activitate comerțul cu autovehicule și autoturisme ușoare, nu a înregistrat, în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale veniturile pe care le-a obținut din vânzarea de autoturisme second-hand provenite din achiziții intracomunitare (39 de acte materiale).

Prejudiciul pe care l-a cauzat în acest fel bugetului de stat se ridică la 717.787 de lei, reprezentând TVA suplimentar de plată și impozit pe profit neachitat.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *