Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce, în iulie anul acesta, pe parcursul unei singure săptămâni, la societatea Metabet CF Pitești s-au produs două accidente de muncă, dintre care unul mortal.

Instituția condusă de Renate Weber a cerut informații de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș. ITM a răspuns, precizând că la cel mai recent control pe care l-a făcut la Metabet CF Pitești, pe 24 iunie 2020, nu a constatat nereguli.

Printr-o adresă ulterioară răspunsului primit, Avocatul Poporului recomandă ITM Argeș să facă verificări la întreprinderile mici și mijlocii din județ (categorie în care, cu circa 450 de angajați anul trecut, se încadrează și Metabet CF Pitești). Potrivit Avocatului Poporului, numărul accidentelor de muncă mortale la IMM-uri este mai ridicat decât la companiile mari.

Recomandarea Avocatului Poporului pentru ITM Argeș (click pe imagine pentru vizualizare):

Amintim că pe 21 iulie la Metabet CF Pitești un muncitor în vârstă de 22 de ani a suferit o fractură deschisă la mâna stângă, după ce mănușa i-a fost prinsă de burghiul unei mașini de găurit industrială (aici amănunte). La doar câteva zile după aceea, pe 27 iulie, un alt angajat al Metabet CF Pitești, de 32 de ani, a murit într-un accident de muncă (subiectul pe larg).

SC Metabet CF, firmă cu sediul pe strada Tudor Vladimirescu din Pitești, produce construcții metalice (poduri metalice, macarale etc.). (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *