Update, 12 ianuarie 2021, ora 18:00
Potrivit prefectului Emanuel Soare, toți angajații din aparatul Instituției Prefectului Argeș, cu excepția prefectului și a subprefectului, adică 41 de persoane, primesc sporul de coronavirus pe perioada stării de alertă, începând din luna august a anului trecut.
„Fără prefect și subprefect, sunt 41 de persoane. Nu știu care a fost rațiunea pentru care au dat prefecturilor și DSP-urilor (n.r. – direcțiilor de sănătate publică). În acea perioadă eu nu eram prefect (n.r. – Emanuel Soare a plecat în august 2020 de la Prefectură ca să candideze pentru președinția Consiliului Județean, atribuțiile funcției de prefect fiind preluate de Corneliu Cîrstea. După eșecul din alegerile locale, a revenit în fruntea Prefecturii în octombrie 2020). Este destul de dificil să stabilești care persoană este mai mult sau mai putin expusă riscului. Probabil că acest spor a fost acordat având în vedere și faptul că, în general, salariile angajaților din Prefectură sunt destul de mici în comparație cu celelalte instituții publice”, a declarat în această seară Emanuel Soare.
Conform sursei citate, nu primesc acest spor angajații de la Permise și Pașapoarte, servicii aflate în subordinea Instituției Prefectului.
Știrea inițială, 11 ianuarie 2021, ora 15:10
Angajați ai Instituției Prefectului Argeș au primit spor de coronavirus. Personalul care a beneficiat de acest spor a fost stabilit de prefectul județului.
Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 131/2020, OUG adoptată de Guvernul Orban și în vigoare din 10 august 2020, pe perioada stării de alertă „personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 (…) beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului”.
„Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului – la propunerea motivată a șefului nemijlocit – din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă”, se arată în OUG 131/2020.
Aceeași ordonanță prevede acordarea unui spor de coronavirus pe perioada stării de alertă și pentru personalul direcțiilor de sănătate publică:
a)directorul executiv și directorii executivi adjuncți beneficiază de un spor la salariul de bază de 40%;
b)funcționarii publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică beneficiază de un spor la salariul de bază de 30%.