Plafonarea prețurilor la alimentele de bază nu este luată în calcul de Guvern „în momentul de față”, a informat astăzi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Ministrul a adăugat, însă, că atunci când s-ar constata depăşirea „anumitor marje” autoritățile nu vor ezita să intervină.

„Sunt scenarii pe care le-am luat în analiză, nu de acum, de la criza ucraineană şi de la acest conflict armat, ci încă de la preluarea mandatului, pentru că ele trebuie să fie pregătite și, atunci când apar dezechilibre sau situaţii în care trebuie să intervii, să le ai la dispoziţie să le poţi aplica.

Nu se pune în momentul de faţă problema unei astfel de plafonări. Când se constată că se depăşesc anumite marje, atunci se poate interveni şi cu siguranţă nu o să ezităm să luăm aceste decizii când se impune”, a afirmat Adrian Chesnoiu, fără să precizeze care sunt „marjele” invocate.

Este o schimbare de optică a guvernanților, după ce la începutul lunii trecute liderii PSD, partid din care face parte și ministrul Agriculturii, vorbeau despre posibilitatea plafonării prețurilor la unele produse alimentare de bază în contextul scumpirilor din ultimele luni (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *