Trei localități din județul Argeș, toate trei comune, nu au medic de familie.

„În județul Argeș sunt trei localități fără medic, Râca, Ciomăgești și Nucșoara, care sunt asigurate de doctorii din comunele învecinate.

Legislația prevede, la acest moment, că medicii de familie sunt plătiți la numărul de pacienți asigurați. Trebuie să fie minimum 400 de persoane asigurate înscrise pe lista unui doctor de familie. Medicii de familie nu primesc bani pentru că văd pacienți neasigurați. De asemenea, sunt nevoiți să își cumpere cabinetele”, precizează prefectul Radu Perianu după o întâlnire avută astăzi cu reprezentanții asociațiilor de vârstnici din Argeș pe tema asistenței medicale.

La întâlnire a participat și medicul Mariana Boșneag, care a dat chiar exemplul personal: „Noi facem împrumuturi în bancă și ne cumpărăm cabinetele și tot noi le renovăm. Eu am plătit 25.000 de euro și am mai băgat 10.000 de euro ca să îl fac.

La pensie nu îl dau așa, trebuie să îl dau la prețul la care l-am cumpărat, așa zice legea. Sau poate fi cumpărat de Consiliul Județean, care are dreptul de preempțiune. Dar mă îndoiesc că ar dori să plătească acești bani. Fiecare medic de familie procedează așa”.

Medicii de familie depind de bugetele locale: „Ei vor să își facă treaba, dar pentru asta e nevoie de aparatură, nu doar de un stetoscop, de discuții cu oamenii și de dat trimiteri. Dacă medicul de familie ajunge undeva unde nu își poate face meseria, va pleca”, spune prefectul de Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *