Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și deschis pentru evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor.

Anchetatorii au probat că, în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, administratorul unei firme de construcții, în vârstă de 44 de ani, din Pitești, a înregistrat în evidenţa contabilă şi a declarat Fiscului cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale.

Este vorba despre achiziţii de materiale de construcții și de servicii de la o altă firmă, făcute cu ajutorul administratorului acesteia, un bărbat de 37 de ani, tot din Pitești.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost calculat la 157.141 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitate.

De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că, în luna decembrie 2013, piteșteanul de 44 de ani a înregistrat în evidenţa contabilă şi a declarat la Fisc alte cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale. De această dată, cu sprijinul unui bărbat de 40 de ani din comuna argeșeană Popești, administrator al unei firme de colectare de deșeuri.

Pentru a crea o aparență de legalitate, a simulat vânzarea unor deșeuri, prin intermediul unor tranzacții bancare succesive, sumele respective de bani fiind imediat replasate în patrimoniul societății, pentru a disimula adevărata natură a provenienţei acestora. Suma totală de bani spălată în acest fel: 245.010 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile deținute de cei trei administratori de firme, până la concurența sumei de 402.151 de lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de emitere a rechizitoriului și de trimitere în judecată a celor trei.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *