O femeie, de 45 de ani, din comuna argeșeană Godeni a fost bătută crunt de concubinul ei. S-a întâmplat recent, în noaptea de 14 spre 15 octombrie. Agresorul a fost reținut de autorități.

După bătaia primită, femeia are nevoie de 16 până la 18 zile de îngrijiri, după cum s-a stabilit în urma evaluării medico-legale.

Agresorul, care are 51 de ani și este din comuna Bughea de Jos, a fost reținut marți, 18 octombrie, pentru 24 de ore. Ulterior, pe 19 octombrie, a primit 60 de zile de control judiciar.

Dosarul penal deschis pe numele bătăușului este instrumentat de polițiștii de la Secția Valea Mare Pravăț, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Poliția Argeș, sfaturi pentru victimele violenței domestice

„Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

Violență domestică este orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

-conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;

-sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;

-dacă vă simțiți în pericol din cauza agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice care decurg de aici;

-cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost etc.;

-nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta!”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *