Administrația Națională de Meteorologie a prelungit și pentru miercuri, 10 iulie 2024, avertizarea-cod galben pentru județul Argeș. În plus, alte județe vor intra mâine sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Iată noile avertizări, emise în această dimineață de meteorologi:

COD GALBEN

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor ajunge la 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

COD PORTOCALIU

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor atinge 37…39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Amintim că și astăzi, 9 iulie 2024, întreg județul Argeș se află sub cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *