O gospodărie din Pârvu Roșu, sat component al orașului argeșean Costești, a fost grav afectată astăzi de un incendiu. Din păcate, ca în multe alte cazuri în această perioadă, incendiul a izbucnit după ce proprietarul a dat foc vegetației uscate pentru curățarea terenului.

Proprietarul însuși, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a suferit arsuri de gradul unu și gradul doi pe torace și mâna dreaptă. A primit la fața locului îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD și ulterior a fost transportat la spital.

Incendiul a ars elemente combustibile de la o casă de aproximativ 40 de mp și vegetația uscată de pe circa 6.000 de mp de teren. Totodată, incendiul a mai afectat 19 pomi fructiferi și un gard din lemn, pe o lungime de 6 metri.

Pentru stingerea incendiului, în sprijinul pompierilor de la Secția Costești au intervenit și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Pitești.

De asemenea, tot pe parcursul zilei de astăzi pompierii argeșeni au acționat pentru stingerea și a altor incendii de vegetație, în Bascov, Păduroiu Vale, Catanele, Priboieni și Broșteni.

„Facem un apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere! Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti și importante pagube materiale.

Totodată, nu trebuie omis că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice”, avertizează, pentru a câta oară?, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *