USR a cerut din nou astăzi, în Comisia de administrație a Senatului României, dezbaterea inițiativei de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, dar solicitarea a fost respinsă cu voturile parlamentarilor de la PSD, PNL, UDMR și AUR.

„PSD, PNL, UDMR și AUR s-au unit din nou ca să-i protejeze pe politicieni!

Coaliția PSD-PNL-UDMR-AUR a refuzat solicitarea noastră de a pune pe ordinea de zi proiectul nostru de desființare a pensiilor speciale pentru primari, președinți de consilii județene, aleși locali, dovedind încă o dată că aceștia legiferează doar pentru partid și pentru clica de partid, nicidecum pentru români”, acuză senatorul USR Andrei Postică, membru al Comisiei de administrație publică din Senat.

Această inițiativă stă în sertarul Comisiei de administrație de la Senat încă din decembrie 2021, când a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, și a depășit cu mult termenul de raport, respectiv 2 februarie 2022.

Pe 23 septembrie, USR a solicitat Biroului Permanent al Senatului să pună initiațiva în dezbaterea plenului și să ceară celor două comisii de raport să se reunească și să emită rapoartele.

USR a rămas singurul partid care vrea eliminarea pensiilor speciale – atât pentru primari, cât și pentru parlamentari – astfel încât pensia să fie calculată unitar, pe baza unui singur criteriu, al contributivității. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *