Filarmonica Pitești vă invită săptămâna viitoare la două concerte.

Joi, 5 noiembrie, melomanii piteșteni vor putea audia primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vor reveni dirijorul Mihail Ștefănescu și solista Ioana Maria Lupașcu.

În „Anul Beethoven”, programul serii va cuprinde Concertul pentru pian și orchestră în Mi bemol major, Imperialul și Simfonia nr. 1 în Do major aparținând marelui compozitor german.

Vineri, 6 noiembrie, sunteți invitați la concertul cameral „Vioara lui Enescu”, susținut de violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail.

Concertul este inclus în turneul național extraordinar pe care cei doi artiști remarcabili îl susțin în mai multe orașe din țară, Filarmonica Piteștii fiind și anul acesta partener cultural.

Programul cuprinde Integrala sonatelor pentru vioară și pian aparținând lui Ludwig van Beethoven: Sonata pentru vioară și pian nr. 1 în Re major, Sonata pentru vioară și pian nr. 5 în Fa major, Primăvara, și Sonata pentru vioară și pian nr. 9 în La Major, Kreutzer.

Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, pe vioara Guarneri del Gesu care i-a aparţinut lui George Enescu, vioară pusă la dispoziție și aflată în patrimonial Muzeului Național „George Enescu”.

Ora de începere a ambelor concerte este 19. Concertele vor fi organizate respectându-se toate regulile pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *