Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. Pitești au efectuat percheziții domiciliare în județul Argeș (în Pitești, Mioveni, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș) la 14 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, droguri de risc și de substanțe psihoactive (NPS).

Anchetatorii spun că, din anul 2022, bănuiții, cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, au vândut droguri către elevi de liceu. Indivizii au cumpărat din străinătate diverse tipuri de droguri, pe care le-au achitat în cryptomonede și pe care le-au comercializat ulterior și în preajma unor unități de învățământ, cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei pe gram.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi drog de mare risc, ustensile folosite la porționarea de droguri, telefoane, arme albe și cu aer comprimat, peste 45.000 de lei, aproape 1.500 de euro, 50 de lire sterline și un autoturism.

Pe parcursul documentării activității infracționale, anterior perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat și aproximativ un kilogram de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

25 de persoane (traficanți și consumatori) au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. Piteşti pentru audieri, iar 13 traficanți de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, 5 dintre traficanți au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, iar în cazul altor 8 anchetatorii au cerut la Tribunalul Argeș arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *