Poliția argeșeană și-a prezentat cu puțin timp în urmă un bilanț al activității sale în anul 2021.

În ceea ce privește polițiștii rutieri, aceștia au participat anul trecut la 2.420 de acțiuni, cu peste 50% mai multe față de 2020.

Au fost constatate peste 1.200 de infracțiuni. Polițiștii rutieri din Argeș au dat anul trecut mai bine de 59.000 de sancțiuni contravenționale, au reținut peste 5.000 de permise de conducere și au retras peste 2.200 de certificate de înmatriculare.

Potrivit sursei citate, numărul accidentelor grave produse în județul Argeș a scăzut cu 32% față de anul precedent. Totodată, a scăzut cu 29% numărul persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere.

Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație în județul Argeș sunt viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

În  anul 2021 polițiștii rutieri argeșeni au identificat toți conducătorii auto care au părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției. La această oră, sunt în lucru 19 dosare de acest fel. Aceste accidente s-au soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a alteia și rănirea ușoară a 15 persoane. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.