Aseară târziu, după ora 23:00, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Băiculești.

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje, cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim-ajutor calificat.

Flăcările se manifestau la acoperișul unei locuințe de aproximativ 80 de mp (locuință în care au fost degradate și plafoanele încăperilor), la trei butelii de gaz care alimentau o centrală termică, la o parte din acoperișul unei alte locuințe (acoperiș care a fost afectat pe aproximativ 35 de mp dintr-un total de circa 200 de mp), la bunurile dintr-un hol și o parte din izolația termică a ambelor case.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, evitând o explozie și afectarea în întregime a celor două locuințe, precum și propagarea la alte butelii de gaz și construcții învecinate. Intervenția a durat aproximativ două ore.

Din fericire, nu au existat victime.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric produs la nivelul unei aeroterme lăsată sub tensiune în apropierea buteliilor”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *