Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și constructorul italian Astaldi au dat publicității imagini 3D cu felul în care va arăta tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Amintim că autorizația de construire pentru tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești a fost emisă de Ministerul Transporturilor luna trecută, pe 17 iunie. Constructor este firma italiană Astaldi SpA. Proiectul este unul amplu, care valorează peste 1,7 miliarde de lei, și cuprinde:

-13 poduri;

-3 pasaje;

-un viaduct;

-3 noduri rutiere – la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;

-două spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern;

-două parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;

-două centre de coordonare și întreținere – la Bascov și Curtea de Argeș.

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a municipiului Pitești. Tronsonul va fi între km 91+761 și 122+111 ai viitoarei autostrăzi.

Viteza de proiectare este de 120 de km/h, iar platforma autostrăzii – de 26 de metri lățime.

Valoarea contractului se ridică la 1.710.277.069,34 de lei fără TVA. Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. Contractul are o durată de 60 de luni: 12 luni perioada de proiectare (proiectarea este finalizată) și 48 de luni perioada de execuție („constructorul a început mobilizarea și va demara lucrările în perioada următoare”, afirma pe 17 iunie ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă). Garanția lucrărilor: 120 de luni (10 ani).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *