Marius Nicolaescu (PSD), vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, este urmărit penal de DNA Pitești în dosarul achiziției de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș de locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

DNA transmite: „În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 916/VIII/3 din 07 septembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite;

-complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și „Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”, care vizau achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Argeș a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informații nedestinate publicității referitoare la:

-modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziționate;

-prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil;

-perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023);

-modalitatea de achiziție.

În contextul menționat mai sus, în cursul anului 2023, conducerea D.G.A.S.P.C. Argeș, beneficiind de ajutorul suspectului Nicolaescu Marius-Florinel, ar fi achiziționat de la o societate comercială administrată de una dintre persoanele cărora li se divulgaseră aceste informații, cu încălcarea prevederilor legale și la prețuri supraevaluate, un număr de cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, în condițiile în care acestea nu erau finalizate și nu erau racordate la rețelele de apă, gaze și canalizare.

Prin aceste demersuri a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeș de până la 3.550.000 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Suspectului Nicolaescu Marius-Florinel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”.

Amintim că în acest dosar, în luna septembrie, procurorii anticorupție au făcut percheziții la Consiliul Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Primăria Orașului Ștefănești (oraș în care sunt amplasate locuințele care fac obiectul dosarului). La timpul respectiv, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Tatiana Eftime, a fost dusă la audieri la DNA Pitești, cu o dubă a Jandarmeriei. Nu a fost reținută (aici amănunte).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *