Update, ora 00:30

Tatiana Eftime nu a fost reținută. La capătul audierilor, ea a putut pleca acasă.

Update, ora 17:30

Directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Tatiana Eftime, a fost dusă la audieri la DNA Pitești, cu o dubă a Jandarmeriei.

Update, ora 17:10

Printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean (CJ) Argeș a avut prima sa reacție publică după perchezițiile făcute astăzi de DNA: AICI COMUNICATUL.

Update, ora 15:20

Conducerea Consiliului Județean Argeș încă nu a avut nicio reacție publică referitoare la percheziții. CJ ar urma să transmită un comunicat de presă în această după-amiază.

Update, ora 15:00

„Procurorii suspectează o serie de achiziții trucate în valoare de peste 700.000 de euro”, scrie G4Media, care citează surse judiciare.

Știrea inițială, ora 14:25

DNA face percheziții la Consiliul Județean (CJ) Argeș. Perchezițiile ar avea ca obiect posibile infracțiuni comise la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție subordonată CJ.

Direcția Națională Anticorupție transmite: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 7 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 de locații situate pe raza județului Argeș, dintre care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Cele trei instituții publice vizate de percheziții sunt Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Primăria Orașului Ștefănești (oraș în care sunt amplasate locuințele care fac obiectul dosarului). Conform unor surse judiciare, ar exista suspiciuni rezonabile că angajați ai unei instituții publice s-ar fi înțeles cu constructorii pentru a mări artificial prețurile de achiziționare a locuințelor respective destinate persoanelor vulnerabile.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *