În sfârșit, a fost reluată procedura pentru finalizarea construirii Tronsonului 1 (Craiova-Robănești) al drumului expres Craiova-Pitești.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația pentru lansarea licitației necesare finalizării construirii celor 17,7 km ai acestui tronson.

Valoarea lucrărilor și data limită pentru depunerea ofertelor vor fi date publicității după validarea anunțului de participare, iar durata noului contract va fi de 18 luni. Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de oferta constructorului care va câștiga licitația.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, CNAIR a reziliat toate contractele pe care le avea încheiate cu firma Tirrena Scavi S.P.A., pentru „slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează”. Tirrena Scavi S.P.A. lucra și la Tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitești.

Înainte de reziliere, lucrările erau terminate în proporție de 57,06%, în condițiile în care termenul contractual de finalizare era anul 2022.

Pe traseul acestui tronson, cuprins între Craiova și Robănești (în județul Dolj), în lungime de 17,7 km, sunt prevăzute lucrări de construire a 15 poduri, pasaje și viaducte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *