Update, ora 15:20

Funcția de ministru al Apărării va fi ocupată interimar de premierul Nicolae Ciucă.

Știrea inițială, ora 11:45

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale. Dîncu și-a anunțat demisia, cu puțin timp în urmă, pe Facebook: “În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim-Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al Apărării Naționale. Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim-Ministru al Guvernului României, Nicolae – Ionel Ciucă,

Subsemnatul Vasile Dîncu, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului Apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim-Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului și Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”.

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat deranjat de o declarație făcută de Vasile Dîncu pe 8 octombrie cu privire la războiul din Ucraina. „Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere, injustă până la urmă, de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a spus Dîncu atunci la Prima TV.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *