Update, 24 octombrie 2022, ora 11:30

Directorul din CNAIR săltat de DNA a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe de altă parte, CNAIR i-a suspendat contractul de muncă.

Știrea inițială, 23 octombrie 2022, ora 13:30

Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost reținut astăzi de DNA Timișoara, pentru 24 de ore.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală pe numele șefului din CNAIR pentru luare de mită, trafic de influență în formă continuată (7 acte materiale) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității cu scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

DNA informează: „În perioada mai-22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director anterior menționată, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (în valoare totală de 37.060 de lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte care intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar fi primit pe data de 07.05.2022 suma de 10.000 de lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 de lei, pe data de 12.07.2022 suma de 10.000 de lei, iar pe data de 22.10.2022 suma de 10.000 de lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 de lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante”.

Florea Dascălu va fi prezentat astăzi la Tribunalul Timiș, procurorii DNA urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. (Sursă foto Florea Dascălu: libertatea.ro)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *