Procurorii argeșeni au făcut o nouă reținere în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”. Este vorba despre un registrator al unui centru de vaccinare anti-Covid din județul Argeș.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a emis astăzi o ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de registrator, în dosarul penal deschis pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Registratorul avea ca atribuții înregistrarea în baza de date RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare) a persoanelor care se vaccinează anti-Covid. În perioada mai 2021 – februarie 2022, individul a pretins și a primit diferite sume de bani, dar şi bonuri de masă aferente vaccinării pentru a trece în Registru mai multe persoane ca fiind vaccinate, persoane cărora de fapt nu li se administrase vaccinul.

În cauză mai sunt cercetați încă 22 de suspecți pentru comiterea unora dintre faptele enumerate mai sus.

Amintim că în dosarul „Vaccinare la chiuvetă” două asistente medicale de la centrele de vaccinare împotriva Covid-19 din orașul Mioveni și comuna Mărăcineni au primit arest la domiciliu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.