Automobile Dacia și furnizorii Grupului Dacia-Renault se implică iar în viața comunității din Mioveni, sponsorizând realizarea unui centru de coordonare împotriva COVID-19.

Având în vedere că, odată cu declanșarea pandemiei și transformarea Corpului B al Spitalului Mioveni în secție COVID, toate spațiile din unitate, inclusiv cele administrative, au fost transformate în saloane de tratament și secție ATI, se impunea realizarea unor noi spații care să deservească personalul medical.

Cea mai rapidă și eficientă soluție: containerele metalice modulare. Construcția are rol de centru de coordonare anti-COVID, corespunde standardelor medicale și funcționează ca o extensie a clădiri spitalului COVID. Fiind modulară, construcția este demontabilă și relocabilă. Spațiul interior este amenajat și compartimentat conform cerințelor specifice, iar în funcție de necesitate, spațiul se poate reamenaja complet, putând fi destinat funcționării unor echipamente medicale sau se pot realiza doar extensiile necesare pentru o cameră tehnică.

Acest nou compartiment are o suprafață utilă de aproximativ 51,5 mp și este structurat astfel: o zonă multifuncțională de 26,64 de mp – care poate fi folosită ca zonă administrativă/sală de ședințe/triaj (după caz), două spații de odihnă pentru medicii de la secția COVID – spații de 7,82 de mp și, respectiv, 6,23 de mp, două toalete cu spațiu pentru duș și un hol. Construcția modulară este racordată la curent electric, apă și internet și are sistem de ventilație. Încălzirea se face prin panouri radiante, iar apa caldă este produsă prin sistemul propriu al construcției.

La evenimentul de astăzi, prin care sponsorii au marcat darea în folosință a Centrului de Coordonare anti-COVID19 de la Spitalul Mioveni, au participat Christophe Dridi – vicepreședinte Global Access Industry Groupe Renault, Miguel Oliver – directorul Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al platformei industriale Dacia, Gabriel Sicoe – director Afaceri Publice Groupe Renault, reprezentanții administrației locale din Mioveni și conducerea Spitalului Mioveni.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *