USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să își precizeze poziția cu privire la menținerea lui Lucian Bode în funcția de ministru.

Totodată, USR anunță că în prima zi a sesiunii parlamentare care va începe în februarie va depune o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Bode. Asta în condițiile în care PSD și PNL au avut grijă, în decembrie 2022, să-l apere pe ministrul de Interne și să nu supună la vot moțiunea de atunci semnată de parlamentarii de la USR și Forța Dreptei.

USR a lansat astăzi site-ul bodedemisia.ro. Românii care vor să-l vadă pe Lucian Bode plecat de la Ministerul de Interne pot, cu doar două click-uri, să îi trimită un mesaj și să îi ceară demisia.

Au trecut 5 zile de când Universitatea „Babeș-Bolyai” a stabilit că ministrul Bode a plagiat la doctorat. Cu toate acestea, el este încă în funcție. Nici premierul Nicolae Ciucă și nici președintele Klaus Iohannis nu au avut nicio reacție cu privire la acest subiect.

„Un plagiator, aranjor de joburi la stat și licitații trucate, care nu a reformat deloc Poliția Română, așa cum promitea, și șef de serviciu secret cu apucături de poliție politică nu are voie să mai conducă un minister. Sau să reprezinte România pe plan extern la negocierile despre Schengen”, afirmă USR.

Prin vocea purtătorului său de cuvânt, deputatul de Argeș Ionuț Moșteanu, USR îi solicită lui Iohannis să își precizeze poziția: „USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să își precizeze de urgență poziția față de menținerea într-o funcție publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit dincolo de orice dubiu. Atâta vreme cât tace, Klaus Iohannis nu-și respectă mandatul moral și constituțional pe care i l-au încredințat cetățenii, este complice direct și împarte responsabilitatea pentru rușinea pe care Bode o cauzează aceste țări”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *