PNL și Alianța USR-PLUS vor forma o majoritate în noul Consiliu Local al Piteștiului. Primul pas în colaborarea dintre cele două formațiuni politice va fi susținerea reciprocă în alegerea celor doi viitori viceprimari ai municipiului.

Consilierii USR-PLUS ar urma să îl voteze pe liberalul Gelu Tofan pentru una dintre cele două funcții de viceprimar, iar consilierii PNL îl vor susține, în schimb, pe Mihai Mihăilescu, de la USR-PLUS, pentru celălalt post de viceprimar. Mihai Mihăilescu (foto) este liderul consilierilor municipali ai Alianței USR-PLUS.

Liderii USR-PLUS au anunțat după alegerile locale din 27 septembrie că nu îl vor susține pe Sorin Apostoliceanu (PNL) pentru funcția de viceprimar, cerându-le liberalilor să propună o altă persoană. Liberalii s-au conformat, l-au propus pe Gelu Tofan, iar USR-iștii au acceptat propunerea.

Este o propunere care nu deranjează nici PSD-ul, deși e de așteptat ca social-democrații să îl propună pe Dumitru Tudosoiu pentru un post de viceprimar. Ca și USR-PLUS, dar din alte motive, nici PSD nu îl agreează pe Sorin Apostoliceanu. În timp ce USR-PLUS îi reproșează fostului viceprimar că provine din PSD, social-democrații și primarul ales Cristian Gentea nu îl vor pentru că îl consideră trădător după ce a părăsit partidul și s-a înscris în PNL, din partea căruia a candidat în septembrie, fără succes, pentru funcția de primar al Piteștiului.

Amintim că atât învestirea noului Consiliu Local Pitești, cât și a primarului ales Cristian Gentea (PSD) întârzie din cauza unor contestații în justiție. Aici puteți citi amănunte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *