USR Pitești solicită declanșarea unui referendum local cu privire la Pădurea Trivale.

Consilierii locali USR Pitești au depus astăzi solicitarea oficială de declanșare a unui referedum care să conțină două întrebări: „Sunteți de acord ca Pădurea Trivale să fie declarată arie naturală protejată?” și „Sunteți de acord ca Pădurea Trivale să fie declarată pădure-parc?”.

Mihai Mihăilescu (foto), viceprimar USR al Piteștiului: „Piteștenii trebuie să decidă ce să facă cu pădurea. Nu PSD, nu o parte a consilierilor locali PNL. Piteștenii merită să respire un aer curat, merită să se bucure de pădure, nu să vadă cum intră cu buldozerele în ea”.

Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș: „Cristian Gentea pe tot ce pune mâna distruge. Am văzut ce a făcut cu FC Argeș. Acum vrea să distrugă și pădurea.

Întrebările sunt clare: vreți să le dați pădurea lui Cristian Gentea și sponsorilor lui, rechini imobiliari, ori vrem o pădure protejată, de care să ne bucurăm noi si generațiile viitoare?”.

USR Pitești face un apel către consilierii locali PSD și la o parte a consilierilor PNL, aliați cu Cristian Gentea, să susțină inițiativa de declanșare a unui referendum local. „Nicio decizie nu trebuie luată înainte de a fi auzită vocea piteștenilor”, transmite USR Pitești.

Solicitarea vine ca urmare a proiectului de hotărâre inițiat de consilierii locali PSD și o parte dintre consilierii PNL pentru transformarea a 160,7 hectare din Pădurea Trivale în pădure-parc. Proiectul va fi supus dezbaterii și votului în ședința de joi, 31 august, a Consiliului Local Pitești. Dacă va fi aprobat, proiectul va face țăndări inițiativa de declarare a Pădurii Trivale arie naturală protejată (AICI AMĂNUNTE).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *