USR cere pentru a treia oară conducerii Senatului României să urgenteze votul pentru inițiativa „Fără penali” și pentru proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor.

„USR a depus pentru a treia oară solicitări către Biroul Permanent al Senatului pentru a urgenta rapoartele din comisii pentru inițiativa cetățenească Fără penali și inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor. Cele două inițiative stau „la sertar” de luni de zile, cu termenele depășite.

Inițiativa de modificare a Constituției (L 447/2020) pentru a introduce interdicția persoanelor condamnate penal de a candida la o funcție publică a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaților în mai 2019, însă a fost băgată „la sertar” de coaliția PSD-PNL-UDMR, care a refuzat să o pună în dezbaterea Senatului. Termenul de depunere a raportului de către Comisa juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi Comisia pentru constituţionalitate a fost pe data de 29 iulie 2020.

La rândul ei, inițiativa legislativă a USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali (L 527/2021) așteaptă din data de 2 februarie 2022 raportul comun de la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Comisia pentru administraţie publică și de la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială”, informează USR într-un comunicat de presă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *