După cum v-am informat, astăzi a fost publicată motivarea hotărârii Tribunalului Argeș referitoare la bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel. Judecătorii arată în motivare că acțiunea prefectului Radu Perianu (PNL) afectează interesul câmpulungenilor (aici subiectul pe larg).

În aceste condiții, USR Argeș face un apel către președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu, și prefectul Perianu să renunțe la procesul care blochează finalizarea bulevardului Pardon.

„Dacă Radu Perianu renunță să facă recurs, în două luni bulevardul Pardon este finalizat. În două luni oamenii se vor putea plimba pe un bulevard modern, iar micile afaceri vor înflori din nou”, declară Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș.

„Elena Lasconi a arătat unui județ că lucrurile se pot face și altfel. A arătat ce poate face o administrație USR. A arătat cum poate reînvia un oraș – cu bani europeni, cu dragoste pentru câmpulungeni, cu profesioniști în Primărie. Ceea ce PSD și PNL nu au fost în stare 30 de ani. Cerem PNL să oprească hărțuirea Elenei Lasconi! Prefectul Radu Perianu trebuie să renunțe la apelul în instanță pentru bulevardul Pardon!” – este apelul pe care îl face Narcis Mircescu, senator și președinte al USR Argeș.

Amintim că lucrările de reabilitare a bulevardului emblematic al Câmpulungului au fost brusc sistate după ce, în primăvara anului trecut, Instituția Prefectului a cerut în justiție anularea autorizației de construire. Prefectul Radu Perianu a motivat că demersul era obligatoriu, fiind inițiat la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții. ISC a reclamat la Prefectură nereguli cu privire la autorizarea de construire, emisă de administrația precedentă a municipiului Câmpulung. Elena Lasconi (USR) și USR l-au acuzat, însă, pe prefect că demersul său nu urmărește legalitatea, ci este o hărțuire politică.

Luna trecută, Primăria Câmpulung a câștigat în primă instanță, la Tribunalul Argeș, procesul intentat în contencios administrativ de Instituția Prefectului în privința lucrărilor de modernizare a bulevardului Pardon din centrul municipiului. La timpul respectiv, prefectul Radu Perianu a spus că așteaptă motivarea hotărârii emise de judecătorii de la Tribunalul Argeș, după care va cere un punct de vedere Inspectoratului de Stat în Construcții. Ulterior va decide în ceea ce privește formularea sau nu a unui eventual recurs (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *