Polițiștii Secției 3 din Pitești au finalizat ancheta într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, deschis pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea și conducere a unui vehicul fără permis auto.

Luna trecută, pe 15 octombrie, un piteștean în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Libertății din cartierul Trivale, a fost oprit de polițiști, iar pentru control a prezentat documente (carte de identitate și permis de conducere) susceptibile a fi false.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au stabilit că fotografiile din documentele prezentate de șofer sunt ale altei persoane. De asemenea, au stabilit identitatea reală a conducătorului auto, despre care s-a constatat că nu deține permis de conducere, astfel că bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru audieri.

„În urma cercetărilor s-a mai stabilit că, în perioada ianuarie-februarie 2021, acesta a acceptat propunerea unei persoane de a-i obține permisul de conducere, în schimbul sumei de 5.000 de euro, cu condiția să-i pună la dispoziție fotografia unui permis de conducere și a unei cărții de identitate reale și a cărții sale de identitate”, potrivit Poliției Argeș.

După administrarea probatoriului, pe 15 octombrie, individul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ulterior, a fost prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus cercetarea lui sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Poliția Argeș, care furnizează informația, nu precizează ce s-a întâmplat, din punct de vedere legal, cu persoana de la care piteșteanul a cumpărat permisul de conducere fals.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *