Se lucrează intens la noul pod de pe DN 73 Pitești-Brașov din comuna argeșeană Dâmbovicioara. Termenul de finalizare este 11 septembrie 2023.

Podul, de tip arc metalic, se construiește la km 78+519, peste râul Dâmbovița, pe raza satului Podu Dâmboviței (comuna Dâmbovicioara), și va avea o lungime de 170 de metri.

Valoarea contractului încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și firma constructoare (Maristar Com, din București) este de 46 de milioane de lei, bani din fonduri europene, conform CNAIR.

Odată cu inaugurarea acestei investiții, va fi ridicată restricția de tonaj (16 tone) de pe DN 73 impusă din cauza vechiului pod de lângă Rucăr, construit în 1886. Se va asigura o nouă rută de transport fără restricții între Pitești și Brașov.

Date tehnice, potrivit constructorului

-podul va avea o lungime de 170 de metri și va fi de tip arc metalic, cu calea sus;

-rampele de acces, din pământ armat, vor avea o înălțime de maximum 10 metri și o lungime de 593 de metri;

-va exista o subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 metri și lățimea de 5 metri, pentru accesul la proprietăți pe un drum local;

-vor fi amenajate două intersecții la DN 73 pentru accesul către centrul localității Podu Dâmboviței.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *