Viitorul SUV Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster va fi fabricat la uzina din Mioveni. Construit pe platforma CMF-B, viitorul model va fi lansat în anul 2025.

Odată cu prezentarea, în ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția mărcii Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european. Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina din Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în anul 2025.

Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei Automobile Dacia își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă pot fi produse astfel vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger Hybrid 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, declară Mihai Bordeanu, director general al Automobile Dacia.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *