Ca urmare a raportării transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș cu privire la decesul unui bărbat cu istoric de vaccinare recentă, pentru corecta informare a opiniei publice Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:

„În cursul zilei de 2 martie 2021, persoana, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, potrivit procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu. La sosirea în unitatea medicală pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”.

Bărbatul era învățător la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din orașul Mioveni. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *