Azi după-amiază, autoritățile din Pitești au fost din nou alertate după ce la 112 s-a primit un apel telefonic prin care se semnala prezența unui urs în Parcul Ștrand. Cel care a anunțat că ar fi văzut ursul în Ștrand este un copil în vârstă de 14 ani.

La fața locului au fost trimise echipaje de jandarmi, polițiști și pompieri, care au constatat că cele sesizate nu se confirmă, potrivit Jandarmeriei Argeș. Așadar, alarmă falsă. A fost o farsă făcută de copilul respectiv, identificat ulterior de autorități. Părinții săi ar urma, conform legii, să fie amendați.

Pe de altă parte, cel puțin până la această oră, nici în urma alertei de azi-noapte autoritățile nu au găsit vreun urs în zona Piteștiului.

Azi-noapte, a fost emis mesaj RO-Alert cu privire la semnalarea prezenței unui urs la kilometrul 116 al autostrăzii A1 București-Pitești, tot ca urmare a unui apel telefonic la 112, primit de la un șofer. Șoferul, care se îndrepta către Pitești, în autovehicul aflându-se și alți membri ai familiei sale, a anunțat că un urs a trecut în fugă prin fața mașinii lui.

Tot azi-noapte, la câteva minute după apelul telefonic de pe A1, un taximetrist a semnalat, de asemenea la 112, că a văzut un urs pe strada Depozitelor din Pitești. Preventiv, persoanele care încă se aflau la aceea oră în Parcul Lunca Argeșului au fost evacuate.

A fost activat și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pitești.

Animalul a fost căutat inclusiv cu camere de termoviziune, dar nici urmă de urs, cel puțin până în prezent. (Foto: descriptiv, imagine cu caracter ilustrativ)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *