Zona montană a județului Argeș este vizată de o avertizare-cod portocaliu de ninsori și viscol. Iată ce alte zone din țară sunt vizate de avertizarea emisă cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie:

Cod galben

Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 08:00 – 19 noiembrie, ora 10:00. Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

În jumătatea estică a țării și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse, lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul țării, cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Cod portocaliu 1

Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 14:00 – 19 noiembrie, ora 10:00. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă la sub 50 de metri.

În intervalul menționat, local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea la sub 50 de metri.

Cod portocaliu 2

Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 18:00 – 19 noiembrie, ora 10:00. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *