Antreprenorul care execută lucrările pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitești a revenit în șantier după sărbătorile de iarnă. Potrivit CNAIR, în această perioadă se execută lucrări de armare, cofrare și betonare la toate structurile și se face aprovizionare cu materiale de umplutură.

„La terasamente nu se pot executa lucrări în această perioadă din cauza gradului mare de umiditate din sol, în șantier fiind mobilizate utilajele necesare începerii și acestei activități.

Antreprenorul a declarat că a încheiat contracte ferme pentru livrarea și montarea tuturor grinzilor la poduri și pasaje până la sfârșitul lunii august 2024”, anunță CNAIR. Cele mai noi imagini de pe șantier, AICI.

Reamintim că o asociere între o firmă din Turcia (Ozaltin Inșaat Ticaret Ve Sanayi) și două firme din România (Strade Bauunternehmung SRL și Visio Construction Works SRL) va finaliza lucrările la tronsonul 1 Craiova-Robănești (în județul Dolj) al drumului expres Craiova-Pitești.

Asocierea respectivă a fost desemnată câștigătoare de CNAIR în august 2023, după rezilierea, la sfârșitul lui 2022, a contractului cu italienii de la Tirrena Scavi S.p.A. CNAIR a reziliat contractul cu italienii pentru mari întârzieri: deși tronsonul ar fi trebuit să fie gata în 2022, stadiul fizic era de doar 57%.

Pentru cei 17,7 km, asocierea și-a asumat că va finaliza lucrările în 18 luni, la o valoare de 439,29 de milioane de lei plus TVA (finanțare din fonduri europene nerambursabile).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *