Continuă transporturile speciale pentru „aprovizionarea” șantierului secțiunii 5 Pitești-Curtea de Argeș a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

În aceste zile, până miercuri, 1 februarie, inclusiv, se vor desfășura șase transporturi de grinzi de mari dimensiuni pe traseul Albota – DN 65 – Pitești – A1 – DN 7 – DN 7C – Merișani – intersecție DN 7C/DJ 703I/DJ 703K.

Viteza de deplasare a vehiculelor (care vor avea o lățime maximă de 2,70 de metri) va fi adaptată condițiilor de trafic, în limita legală de 70 de km pe oră prevăzută pentru astfel de transporturi.

Etapele de desfășurare sunt stabilite de Poliția Rutieră, care va însoți cu echipaje vehiculele cu depășiri.

Amintim că lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești au ajuns la un stadiu fizic de peste 60%.

Contractul încheiat între constructorul Webuild (Italia) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prevede o perioadă de execuție de 48 de luni. Lucrările au început în septembrie 2021, iar termenul de finalizare este toamna anului 2025 (aici amănunte).

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș, continuă paralel cu râul Argeș, pe teritoriul comunelor Băiculești, Merișani, Mălureni, Budeasa și Bascov, și se termină la actuala centură a municipiului Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *