Astăzi, la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară în județele Argeș și Ilfov și în București, pentru administrarea de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

15 percheziții au avut loc în Argeș, două în Ilfov și una în municipiul București.

Conform anchetatorilor, în perioada februarie 2022 – martie 2023, șapte societăți comerciale din județul Argeș și din municipiul București, cu sprijinul unei societăți din Curtea de Argeș, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând prestări de servicii.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la aproximativ 860.000 de lei.

8 persoane urmează să fie conduse la sediul Poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigarea criminalității economice din București și Ilfov și au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și al luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *