A fi părinte este un „job” full time. Înainte de a deveni părinte, te sfătuim să răspunzi sincer la aceste întrebări, pentru a ști cât de pregătit ești să faci acest pas.

Ai stabilitate financiară?

Stabilitatea financiară este cea care oferă siguranța creșterii și educației unui copil. Atunci când câștigurile din casă sunt stabile, cresc și șansele de a-i asigura un trai echilibrat celui mic, acoperindu-i nevoile de bază. Altfel, nu veți face decât să vă produceți o situație stresantă, pentru care va trebui să găsiți constant soluții.

Cât de mult își dorește partenerul/a să devină părinte?

Este foarte important ca și partenerul să își dorească la fel de mult ca tine să devină părinte. Dacă dorința de a face un copil îți aparține doar ție, lucrurile se pot complica pe parcurs.

Cât de informat ești?

Informația este putere și te ajută să previi eventualele situații dificile care pot apărea pe parcurs. Citește foarte mult despre acest subiect, despre pașii pe care îi ai de parcurs, despre experiențele altor cupluri care vor să facă acest lucru. Cu cât vei ști mai multe, cu atât mai pregătit/ă vei fi.

Cât de sănătos este stilul tău de viață?

Corpul are nevoie să fie pregătit 100% pentru acest eveniment, fie că ești femeie, fie bărbat. Renunță la fumat și consumul de alcool, precum și la alimentele care îți pot face rău. Înlocuiește-le pe toate cu activități care să te ajute să fii în cea mai bună forma a ta. Pe scurt, fă mult sport și ai grijă de alimentația ta zilnică. Aportul de minerale și vitamine poate avea un rol important în ceea ce privește fertilitatea și posibilitatea de a concepe un copil.

Dacă ai răspuns la aceste întrebări și ai rămas la fel de hotărât, atunci este momentul pentru următorul pas, care te va aduce mai aproape de îndeplinirea visului de a fi părinte.

Vino la un consult medical de specialitate!

Fertilitatea este un factor cheie în conceperea unui copil, la fel ca eventualele infecții care te pot împiedica să rămâi însărcinată sau care îți pot afecta serios sarcina. Aici vorbim de toxoplasma gondii, rubeola, cytomegalovirus, herpes simplex virus, testate prin profilul TORCH. De asemenea, pentru a te asigura că totul este în regulă cu sănătatea ta, va fi nevoie să testezi mycoplasma-ureaplasmă, Streptococ B-secreție genitală și grupulsanguin.

Pentru asta, va fi nevoie să te programezi pentru o consultație de specialitate la Centrul Medical Doctor Luca din Pitești și să achiziționezi pachetul de preconcepție, disponibil acum la preț special. Pachetul conține:

Profilul TORCH

-Profil TORCH

-Mycoplasma-ureaplasmă

-Streptococ B-secreție genitală

-Grup sanguin

-RH

-25% reducere consultație ginecologie.

Prețul pachetului este de 459 de lei. Analizele sunt lucrate la laboratorul Synevo din București.

„Contactează-ne pentru detalii la numărul de telefon 0248.222.282. Îți vom povesti totul despre cum să te pregătești să devii părinte!”, transmite Centrul Medical Doctor Luca.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *