Potrivit unor surse citate de digi24.ro, Guvernul pregătește înăsprirea restricțiilor în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Conform acestor surse, ora de la care este limitată circulația pe timpul nopții ar urma să fie modificată: în loc de 23:00, să fie 22:00 (între 22:00 și 05:00).

Tot la ora 22:00, iar nu 23:00 ca acum, ar urma să fie închise și restaurantele/cafenelele. Amintim că în prezent, cu respectarea anumitor condiții, restaurantele pot funcționa între orele 06:00 și 23:00.

„Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”, a declarat astăzi premierul Florin Cîțu, întrebat de jurnaliști dacă Guvernul pregătește o înăsprire a restricțiilor.

Amintim că din 9 noiembrie 2020 România se află în carantină parțială, cu interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei între orele 23:00 și 05:00. Există excepții de la această regulă. De exemplu, deplasările pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau pentru îngrijirea unui copil ori a unei persoane vârstnice sunt permise, dar pe baza unei declarații pe propria răspundere. Și deplasările la serviciu și de la serviciu către casă sunt permise între orele 23:00 și 05:00, dar pe baza declarației pe propria răspundere ori a legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajator.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *