Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești ne-a informat în urmă cu puțin timp: „Acțiunile de control ale societății noastre continuă, pentru identificarea și sancționarea utilizatorilor care recurg la diverse modalități de fraudare a consumului de apă.

În urma unei acțiuni de verificare care s-a desfășurat astăzi, 15.01.2021, la o spălătorie auto din Pitești – cartierul Popa Șapcă, o echipă a Serviciului Control a constatat că agentul economic avea apometrul de branșament ridicat din instalație, fiind așezat în căminul de apometru, iar în locul acestuia branșamentul fusese reîntregit printr-un ștuț. Prin această intervenție neautorizată, era fraudat consumul de apă.

Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a constat în monitorizarea zilnică a consumului de apă raportat la activitatea economică desfășurată de respectiva firmă, dar și prin comparație cu alți utilizatori cu obiect de activitate similar.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Poliției Municipiului Pitești, la solicitarea SC Apă Canal 2000 SA, pentru aplicarea tuturor măsurilor legale din legea 286/2009, privind Codul Penal.

Operatorul SC Apă Canal 2000 SA a calculat un prejudiciu (…) reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, ținând cont de obiectul activității desfășurate de agentul economic, respectiv spălătorie auto. De asemenea, agentul economic depistat cu branșament ilegal este obligat să achite și contravaloarea apometrului nou montat de operator”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *